TALK TO ME (KONUŞ BENİMLE) – Bir Youtuber’ın Elinden

by Hasan Furkan Efeoğlu

“Bir grup arkadaş, mumyalanmış bir el kullanarak nasıl ruh yaratılacağını keşfettiğinde, bu yeni heyecana kapılırlar, ta ki içlerinden biri çok ileri gidip korkunç doğaüstü güçleri serbest bırakana kadar.”

Talk to me bir Youtuber’ın (Şu an yaklaşık 7 milyon abonesi olan “RackaRacka”) çektiği film olarak piyasaya düşmüş türü korku olan bir yapım. Youtuberların çok da iyi işler çıkarmayacağına dair algıyı kıran bir yapım olduğunu baştan söylemek lazım. Buldukları bir el sayesinde ruh çağırmayı keşfetmiş gençler bununla kanı donacaklarına kısa süreli seanslarla videolar çekiyor ve eğleniyorlar. Bu kısım bana absürt gelmişti ancak günümüz şartlarında ruh çağırma herhalde ancak bu şekilde olur diye düşünüp sonradan kabullendim. Mia ve Jade adlı iki kız arkadaşın da bu ruh çağırma ritüellerine katılması, sonrasında Jade’in küçük kardeşi Riley’in de bu işin bir parçası olması işi içinden çıkılmaz bir duruma sokuyor.

Filmde en rahatsız edici şey Mia’nın annesinin ölümü üzerine girdiği ruh halleri. Başta anlaşılır olan bu durum filmi ortasından sonra korku türünden dram türüne kaydırıyor ve korkunun aksiyonu için orada olan seyirciyi sıkıyor. Gelişme kısımlarının bu nedenle durağan ve kusurlu olması bir yana sonuç hiç fena bağlanmamış diyebiliriz.  

IMDB: 7.1

Çerezlik Film Puanım: 6.3

You may also like

Leave a Comment