The Descent (2005) – Yılın En İyi Korku Filmiymiş…

by Hasan Furkan Efeoğlu

Dilimize Cehenneme Bir Adım çevirisi ile aktarılan bu yapımı önce ilgi çekici sözlerle anlatayım çünkü az sonra fırçalayacağım: İngiliz Sinema yazarları Birliği tarafından ‘Yılın En iyi Korku Filmi’ olarak değerlendirilen filmde, mağara inişi için bir araya gelen altı kız arkadaşın başından geçen korku dolu bir tatili konu almaktadır. Grubun iniş yaptığı mağaranın derinliklerinde kendilerini aç ve vahşi yaratıklar bekler. Az sonra düşecek kayalar mağaranın girişini kapatır ve içerde kalırlar. İçerde mahsur kalan kızlar kendilerine bir çıkış yolu bulmak zorundadır ancak uğraşmaları gereken başka ‘dertler’ de onların peşini bırakmaz.

Bu İngilizler de fazla korkakmış, diyesi geliyor insanın. Korkacak bir şey yok, bir mağarada kapalı kalan grubumuz filmin sonuna doğru tanıştığımız insansı yaratıklarla biraz boğuşacak o kadar.

Filmin ilk kusuru bu kadınların bir araya gelme motivasyonunu izleyiciye yansıtamaması. Hem de bunun nedeni öyle işlerin çabucak geçilmesi falan da değil. Uzun uzadıya bir giriş var ki filme otuz beş dakika başlayamıyoruz. En iyi korku filmi ödülü alan filmimizin otuz beş dakikası geçmiş ilk numarası basit bir jump scare! Ciddi olamazsın…

Diyorsun ki biraz gerilim olsun, hadi artık action! Ama hanımlarımız biraz tripliler birbirlerine öyle çabucak grup olup bir işe girişemezler. Ne diyelim, mizaçları böyle demek ki.

Yapımın kırk yedinci dakikasından sonra kısmen başlayan gerilim son çeyreğinde zirve yapıyor ancak ne gerek vardı buraya kadar beklemeye derseniz haklısınız. Çünkü o kadar suyu çıkıyor ki beklemenin hiçbir karakterle bir bağ kuramıyorsunuz. Oysa birlikte bu kadar zaman geçirmişken tersi beklenirdi.

Önceleri izleyeceğime söz verip bir türlü izleyemediğim bir filmdi. IMDB puanı da bir korku filmi için bir hayli yüksek. Siz benim kusuruma bakmayın yine de filme bir şans verin. Arada olur öyle, her şeyi hep birlikte beğenemeyiz.

IMDB: 7.2

Çerezlik Film Puanı: 4.5

You may also like

Leave a Comment